ZOUT

Zout is, zeker in de winter, een prima ingrediƫnt in een voorn-lokvoer. Meng je het voer met muggenlarven, doe dan de larven op het allerlaatste moment tussen het voer, gezien de tere beestjes een hekel hebben aan zout.

GERICHT WERPEN

Om voedselnijd op je voerplek te creƫren is het belangrijk dat je probeert om zoveel mogelijk vis op een kleine oppervlakte te verzamelen. Door aan de overkant een duidelijk markant punt te gebruiken om op te richten, zul je altijd in dezelfde richting werpen. In combinatie met de lijnclip op je spoel landt je korfje altijd op dezelfde plek.

CASTERS BEWAREN

Casters kun je bewaren in water waar je desgewenst een smaakje aan toevoegt. Het beste is een plastic zak met water en zo vacuum mogelijk maken en koel te bewaren. Casters die erg donker zijn, gaan drijven.

VOORSLAG

Het gebruik van een voorslag is bij het feedervissen altijd aan te bevelen. De albrightknoop is hier een zeer geschikte knoop voor.

ONDERLIJNEN

Je hoeft lang niet altijd de dobber omhoog te schuiven wanneer je verder op de bodem wilt vissen. Een goede manier is om een langere onderlijn te monteren. Hierdoor krijg je tevens een wat meer wapperende aasaanbieding.

MESTWORMEN

Mestwormen (eusenia) zijn ideaal voor op de haak. Ze zijn enorm beweeglijk en ook de bloedrode kleur wordt door veel vissers gewaardeerd. Nadeel is dat ze zachter zijn dan andere wormsoorten.

LIJN SCHOONMAKEN

De lijn schoonmaken na elke sessie verlengd de levensduur en het zinkvermogen. Gooi de nylon lijn na het vissen zo ver mogelijk in met een licht wartelloodje (ca. 10 gram) en draai deze door een handdoek in tussen de wijsvinger en duim. Bij een gevlochten lijn kan dit niet, omdat deze lijn vocht absorbeert.

Was deze informatie nuttig?

JA
0
NEE
0